קציצות עוף וכרובית ברוטב צהוב- פטריות ובצל.

שירלי זלאיט- כהן
שירלי זלאיט- כהן פרסם מתכון ב02.01.2017
דירוג מתכון:







  

מידע נוסף

  • קטגוריה : בשרי
  • מוצרים : 500 גרם בשר חזה עוף טחון חצי כרובית בצל 2 שיני שום 5 גבעולי כוסברה 5 גבעולי פטרוזיליה כוס פירורי לחם מוזהבים כפית כורכום חצי כפית כמון כפית שטוחה מלח חצי כפית פלפל שחור ביצה. כוס וחצי שמן קנולה לטיגון. לרוטב: סלסלה פטריות שמפיניון פרוסות דק
    2 בצלים חתוכים לרצועות דקות
    2 שיני שום
    כף וחצי כורכום
    חצי כפית כמון
    חצי כפית בהרט
    חצי כפית פלפל
    כף מרק עוף
    כוס וחצי מים
    2 כפות סילאן
    גרידת לימון
    מיץ מחצי לימון.
  • אופן ההכנה : מבשלים את הכרונית במים רותחים 5 דקות. שוטפים במים קרים וטוחנים במעבד מזון. טוחנים במעבד מזון בצל, שום , פטרוזיליה וכוסברה. מעבירים לקערה עם כל שאר המרכיבים. מערבבים היטב ומשהים 10 דקות. 
    מחממים שמן לטיגון במחבת. יוצרים קציצות בגודל פינג פונג, ומשטחים על כף היד. 
    מטגנים על אש בינונית כדקה וחצי או עד שמזהיב, מכל צד. 
    מעבירים לנייר סופג. 
    לרוטב: מחממים כף שמן קנולה. מטגנים על אש נמוכה כער דקות את הבצל. מוסיפים את השום והפטריות ומקפיצים. מוסיפים את התבלינים ומטגנים כשתי דקות תוך קרצוף תחתית הסיר. מוסיפים מים, סילאן, גרידת לימון ולימון סחוט ומבשלים כרבע שעה על אש נמוכה עם מכסה מעט פתוח. שמים את הקציצות בסיר ו 'משקים' אותן מעט ברוטב. מבשלים כרבע שעה, על אש נמוכה. 
    מומלץ להגיש על אורז לבן.  
  • טיפים : ניתן לנשנש את הקציצות מטוגנות ללא הרוטב
  • זמן ההכנה : עד שעה וחצי
  • כשר : כן
  • תגיות :


הדירוג שלך



+ הוסף למעודפים

תגובות

אין תגובות , תהיה הראשון שכותב תגובה למתכון זה
שם :
הוסף תגובה

x