תפוח אדמה וארטישוק ברוטב חמאה בניחוח ערק

שירלי זלאיט- כהן
שירלי זלאיט- כהן פרסם מתכון ב19.12.2016
דירוג מתכון:







  

מידע נוסף

  • קטגוריה : שונות ותוספות
  • מוצרים : 5 תפוחי אדמה קטנים-בינוניים מבושלים במי מלח
    חצי בצל לבן חתוך לפרוסות דקות
    6 שיני שום פרוסות
    4 תחתיות ארטישוק פרוס דק
    8 גבעולי פטרוזיליה
    3 גבעולי נענע קצוצה-רק העלים
    קמח לבן
    25 גרם חמאה
    6 כפות שמן זית
    שוט ערק
    קורט פלפל שחור
    קורט אגוז מוסקט.
  • תיאור המתכון : מתכון מיוחד וטעים במיוחד אשר מניח במרכז את תפוח האדמה הטעים והמנחם.
  • אופן ההכנה : מבשלים עד הכנה את תפוחי האדמה. שומרים כחצי כוס ממי הבישול. קולפים וחותכים לפרוסות עבות. 
    במחבת שטוחה ורחבה מחממים את החמאה והשמן. מטגנים את הבצל ו2 שיני שום פרוס. 
    מניחים את פרוסות תפוחי האדמה אשר טבלנו בקמח לבן משני הצדדים (לא להצמיד מידיי את הפרוסות אחת לשנייה), מטגנים כדקה מכל צד. שופכים בין תפוחי האדמה את הערק ומניחים לאלכוהול להתאדות . מוסיפים מיץ מחצי לימון. מוסיפים חצי כוס מנוזלי הבישול של תפוחי האדמה ששמרנו. 
    סוגרים את הסיר וממשיכים לבשל על אש קטנה. 
    בינתיים מקפיצים במחבת ארטישוק , פטרוזיליה ונענע עם שום ושמן זית. 
    מפזרים מעל תפוחי האדמה. ממליחים מעט, מפלפלים ומוסיפים מעט אגוז מוסקט. 
    מבשלים עם מכסה כחמש דקות. 
    מגישים עם מעט פלפל שאטה מעל. 
    מתענגים על כל ביס. 
  • רמת קושי : בינוני
  • זמן ההכנה : עד 45 דקות
  • מתאים לילדים : כן
  • כשר : כן
  • תגיות :


הדירוג שלך



+ הוסף למעודפים

תגובות

אין תגובות , תהיה הראשון שכותב תגובה למתכון זה
שם :
הוסף תגובה

x