פסטה ביתית ברוטב עגבניות חריפות וגבינה בולגרית

שירלי זלאיט- כהן
שירלי זלאיט- כהן פרסם מתכון ב22.03.2016
דירוג מתכון:







  

מידע נוסף

  • קטגוריה : פסטות
  • מוצרים : לבצק: 2 כוסות קמח דורום 4 ביצים מדיום 2/3 כף מלח כף שמן זית לרוטב: 4 עגבניות אדומות חתוכות לקוביות
    2 כפות שמן זית
    2 כפות סחוג ירוק ביתי
    2 שיני שום פרוסות
    6 עלי פטרוזיליה קצוצים
  • תיאור המתכון : פסטה ביתית ברוטב איטלקי פשוט  שעוטף את הפסטה באהבה
  • אופן ההכנה : להכנת הבצק: שמים בקערת מיקסר את הקמח, מלח ושמן. מערבבים היטב. מוסיפים את הבצק ומעבדים עם וו לישה 4 דקות, עד שמתקבל בצק קשה מעט. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים ומקרר לשעה. 
    בינתיים מכינים את הרוטב: מחממים סיר או מחבת גדולה בשמן. מוסיפים את העגבניות ומבשלים על אש בינונית כחמש דקות. מוסיפים את השום ומבשלים עד ריכוך, אך עדיין ניתן לראות את צורת העגבניות חלקית. מוסיפים את הסחוג הביתי. מבשלים עוד 2 דקות. מערבבים היטב ומכבים את האש. 
    מוציאים מהמקרר את הבצק. מחלקים ל 3 כדורים. בעזרת מכונת פסטה מרדדים משלב 2 עד לשלב 7. אם הפסטה נקרעת מקפלים ומעבירים שוב. יש לקמח מעט את מכונת הפסטה וכדור הבצק בכדי שהבצק לא יידבק למכונה. 
    מרתיחים סיר עם מים רותחים. מוסיפים כף מלח. כאשר המים מבעבעים זורקים מחצית פסטה לסיר ומבשלים כ 2 דקות. מעבירים ישירות לרוטב החם. מבשלים את הפסטה שנשארה ומוסיפים גם אותה לסיר הרוטב.  
    מפזרים מעל גבינה בולגרים ומקשטים עם פטרוזיליה .
    אוכלים בהנאה רבה.
  • רמת קושי : בינוני
  • זמן ההכנה : עד 60 דקות
  • מתאים לילדים : כן
  • כשר : כן
  • עדה : איטלקי
  • תגיות :


הדירוג שלך



+ הוסף למעודפים

תגובות

אין תגובות , תהיה הראשון שכותב תגובה למתכון זה
שם :
הוסף תגובה

x