כנאפה

שירלי זלאיט- כהן
שירלי זלאיט- כהן פרסם מתכון ב19.12.2015
דירוג מתכון:







  

מידע נוסף

  • קטגוריה : קינוחים
  • מוצרים : 100 גרם חמאה
    400 גרם אטריות קדאיף
    125 גרם גבינת מסקרפונה
    125 גרם גבינה לבנה 5%
    חצי כוס סוכר
    160מ"ל מים
    כף מי ורדים
    פיסטוק לקישוט
  • תיאור המתכון :

    מתכון לכנאפה במחבת, בטעם אותנטי .

  • אופן ההכנה :

    מפרידים את שיערות הקדאיף בקערה . מטפטפים פנימה 3 כפות חמאה מומסת. מפזרים את החמאה על האטריות  בעזרת הידיים בעדינות. מצפים מחבת חלקה בחמאה בשכבה עבה יחסית של חמאה. מסדרים מעל שכבה של אטריות. בקערה נפרדת מערבבים את שני סוגי הגבינות עם מזלג. מפזרים בעדינות מעל האטריות. מפזרים עוד שכבת אטריות ומהדקים. בינתיים מחממים בפינג'ן מים וסוכר. כשנעשה סירופ מכבים את האש ומוסיפים מי ורדים. מניחים את המחבת על אש רחבה ונמוכה. מטגנים 3-4 דקות עד שמשחים. תוך כדי, יש לשמן עם חמאה את דפנות המחבת כך שהחמאה תימס לקרקעית המחבת. מניחים מעל צלחת שטוחה והופכים את המחבת, ומכניסים שוב למחבת כך שהצד העליון יקבל חריכה נוספת. מטגנים עוד מספר דקות. ניתן לבדוק עם מזלג אם השחים. מכבים את האש ושופכים בצורה שווה את הסירופ. מניחים שוב צלחת שטוחה על המחבת, הופכים על הצלחת. מקשטים שם פיסטוקים שבורים ומגישים.

  • רמת קושי : בינוני
  • זמן ההכנה : עד 30 דקות
  • כשר : כן
  • עדה : ערבי
  • תגיות :


הדירוג שלך



+ הוסף למעודפים

תגובות

אין תגובות , תהיה הראשון שכותב תגובה למתכון זה
שם :
הוסף תגובה

x