פחזניות

שירלי זלאיט- כהן
שירלי זלאיט- כהן פרסם מתכון ב10.10.2015
דירוג מתכון:







  

מידע נוסף

  • קטגוריה : מאפים
  • מוצרים : 1 כוס קמח תופח
    100 גרם חמאה
    חצי כפית מלח
    1 כפיות סוכר
    4 ביצים L
    כוס מים פושרים לקרם: 1 מיכל שמנת מתוקה
    חצי כוס חלב
    חצי חבילה אינסטנט פודינג וניל
    כף סוכר. להגשה: אבקת סוכר
  • תיאור המתכון : פחזניות אווריריות מופלאות. מתכון עם קמח תופח בניגוד לרוב המתכונים.
  • אופן ההכנה : מחממים בסיר את המים, חמאה, סוכר ומלח. כשרותח והחמאה נמסה לגמרי להוסיף את הקמח ולערבב היטב היטב עם כף עץ. להסיר מהאש. לצנן 5 דקות תוך ערבוב מידי פעם בכדי שיצטנן מהר. להוסיף את הביצים בהדרגה, אחת אחת, תוך ערבוב חזק וקרצוף דפנות הסיר בכדי למנוע הווצרות 'חביתה'. מומלץ לעבוד בשניים בשלב זה. להעביר את הבצק לשקית זילוף ולזלף על תבנית עם נייר אפייה עיגולים שזילפנו כלפי מעלה, במרווחים של 2-3 ס"מ. קוטר כל פחזנית 3-4 ס"מ.
    להכניס לתנור שחומם מראש ל 195 מעלות למשך 20 דקות. 
    לפתוח חריץ בתנור ולאפות עוד 5 דקות. בכדי שהתנור לא ייסגר ניתן להכניס לחריץ כף עץ. 
    להוציא את הפחזניות ולחרוץ חריץ קטן בצד עם סכין חדה על מנת שייצאו האדים והפחזניה לא תירטב מבפנים. להשאיר להצטנן לחלוטין לפני הכנסת המילוי. 
    להכנת המילוי שמים בקערת בלנדר את כל המצרכים ומערבלים עד הווצרות קצפת יציבה. 
    כשהפחזניות בטמפרטורת החדר חותכים כמו לחמנייה ושמים כף גדושה מהמילוי. 
  • טיפים : ניתן גם לעשות חור קטן בתחתית הפחזניה ולהכניס בעזרת צנתר עם שקית זילוף לתוך הפחזניה.  
  • רמת קושי : בינוני
  • זמן ההכנה : עד 45 דקות
  • מתאים לילדים : כן
  • כשר : כן
  • תגיות :


הדירוג שלך



+ הוסף למעודפים

תגובות

אין תגובות , תהיה הראשון שכותב תגובה למתכון זה
שם :
הוסף תגובה

x