רביולי ביתי במילוי בטטה

שירלי זלאיט- כהן
שירלי זלאיט- כהן פרסם מתכון ב06.10.2015
דירוג מתכון:







  

מידע נוסף

  • קטגוריה : פסטות
  • מוצרים : לבצק: 2 כוסות קמח דורום
    4 ביצים מדיום
    2/3 כף מלח
    כף שמן זית
    למלית בטטה: 3 בטטות קטנות
    4 כפות שמן זית
    2 שיני שום
    מלח ופלפל
    25 גרם חמאה
    3 כפות גדושות גבינת מסקרפונה
    מלח
    פלפל
    50 גרם גבינת פרמזן מגורדת
    לרוטב: 2 חבילות שמנת לבישול 15%
    50 גרם חמאה
    2 שיני שום
    בצל לבן קצוץ
    5 פטריות חצויות
    חצי כפית אגוז מוסקט
    מלח ופלפל
    3 כפות שמן זית משובח. להגשה: גבינת פרמזן מגוררת
    עלי בזיליקום טרי.
  • תיאור המתכון :

    רביולי ביתי במילוי בטטה. טעים לגדולים ולקטנים

  • אופן ההכנה :

    להכנת הבצק: שמים בקערת מיקסר את הקמח, מלח ושמן. מערבבים היטב. מוסיפים את הבצק ומעבדים עם וו לישה 4 דקות, עד שמתקבל בצק קשה מעט. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים ומקרר לשעה. 

    בינתיים מכינים את המילוי: אופים ריבועי בטטה מתובלים בשמן זית , מלח ופלפל עד ריכוך. מעבירים לקערה, מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים היטב. מניחים בצד. 
    מכינים את הרוטב: מחממים חמאה, מטגנים את הבצל. מוסיפים את הפטריות ומקפיצים כדקה. מוסיפים את השום ומקפיצים דקה נוספת. מוסיפים את השמנת והתבלינים. מערבבים היטב עם כף עץ תוך קרצוף תחתית הסיר בכדי שלא ייחרך. כאשר הרוטב מסמיך מכבים את האש. 
    מוציאים מהמקרר את הבצק. מחלקים ל 3 כדורים. בעזרת מכונת פסטה מרדדים משלב 2 עד לשלב 6. אם הפסטה נקרעת מקפלים ומעבירים שוב. יש לקמח מעט את מכונת הרביולי וכדור הבצק בכדי שהבצק לא יידבק למכונה. 
    מסדרים על משטח מקומח את הבצק המרודד.  מפזרים מעלי גבעות עם כף מילוי בטטה.  מברישים את הדפנות בביצה מעורבבת עם מים באמצעות מברשת . מכסים בעוד שכבה של בצק, וקורצים לבבות או כל צורה שתרצו באמצעות רינג של עוגיות.מהדקים מעט את הדפנות.  
    מרתיחים סיר עם מים רותחים. מוסיפים כף מלח. כאשר המים מבעבעים זורקים מחצית הרביולי לסיר ומבשלים כ 2 דקות. מעבירים ישירות לרוטב החם. מבשלים את הרביולי הנותרים ומוסיפים גם אותם לסיר הרוטב. להוסיף מעט ממי הפסטה. 
    להגשה: לסדר רביולי, להוסיף גבינת פרמזן ועלי בזיליקום ולהגיש. 
     
  • טיפים :

    ניתן להכין כמות גדולה של רביולי, להניח על השיש לייבוש ולסדר בתבנית בשכבות, כאשר כל שכבה מרופדת נייר אפיה, על מנת שלא יידבקו אחד לשני. להכניס למקפיא וכשמתחשק רביולי נותר רק להכין רוטב ולהכניס את הרביולי המוכנים מראש. 

     
  • רמת קושי : קשה
  • זמן ההכנה : עד שלוש שעות
  • כשר : כן
  • עדה : איטלקי
  • תגיות :


הדירוג שלך



+ הוסף למעודפים

תגובות

אין תגובות , תהיה הראשון שכותב תגובה למתכון זה
שם :
הוסף תגובה

x