לזניה 4 גבינות עם בזיליקום ופטריות

Nina Tal Zalait
Nina Tal Zalait פרסם מתכון ב27.06.2015
דירוג מתכון:







  

מידע נוסף

  • קטגוריה : פסטות
  • מוצרים : 1 חבילת דפי לזינה
    400 גרם מוצרלה
    400 גרם צפתית קשה
    400 גרם צהובה
    400 גרם בולגרית
    1 בצל
    פטריות טריות
    עגבניות שרי
    רסק עגבניות
    עגבניות טריות
    כפית אורגנו
    פלפל
    מלח
    פלפל שאטה.
  • תיאור המתכון : הלזניה הכי טעימה שאי פעם תאכלו
  • אופן ההכנה : יש לגרד את הגבינות (מומלץ להשתמש בבלנדר  המיועד לכך במקום לבצע עבודת ידיים)
    נשמור אותם בקערה נפרדת.
    נכין תחילה את רוטב העגבניות 
    נטגן בהתחלה את הבצלים ולאחר מכן את שיני השום (4-6) עד לקבלת מרקם זהוב 
    לאחר מכן נוסיף את העגבניות המקולפות (4)  , אגב ניתן להשתמש בעגבניות מגורדות מוכנות , נחכה לרתיחה ואז נוסיף 2 כפות גדושות של רסק  ו500 מ"ל. 
    נערבב היטב נוסיף את ההתבלינים:
    מלח ופלפל לפי הטען , כפית פלפל שאטה , כף אורגנו , כפית אבקת מרק ונערבב נעביר את הסיר ללהבה קטנה נחסה את רוב הסיר ונמתין לרתיחה .

    לבנתים אפשר להכין את דפי הלזניה ולשמן תבנית (ניתן להשתמש בספרי שמן ).


    לאחר מכן כל מה שנותר הוא לסדר את שכבות הלזניה לאחר כל שכבה נוסיף תחילה רוטב ואז מנה גדושה של גבינות אשר תחסה את כל הרוטב נבצע ככה 3\4 שכבות לפי עומק התבנית.
    כשנסיים בשכבה האחרונה ניתן להוסיף פטריות טריות חתוכות, עגבניות שרי וגם בזיליקום (בזיליקום מומלץ לשים רק 10\20 דק לפי ההוצאה מהתנור ).

    יש להכניס לתנור שחומן מראש על 180 מעלות למשך של כ 40 דק .

    ובתאבון הלזניה מוכנה !
  • טיפים : אין ילד שיסרב ללזניה .
  • זמן ההכנה : עד 60 דקות
  • מתאים לילדים : כן
  • כשר : כן
  • תגיות :


הדירוג שלך



+ הוסף למעודפים

תגובות

אין תגובות , תהיה הראשון שכותב תגובה למתכון זה
שם :
הוסף תגובה

x