עוגת נפוליאון
Alesia Okopnik
פרסם מתכון ב11.10.2014
דירוג מתכון:
דירוג מתכון:
מידע נוסף
- קטגוריה : קינוחים
- מוצרים : 4 ביצים
0.5 ליטר שמנת חמוצה של 9%
1.5-2 כוסות סוכר
1.5 ק"ג קמח טופח
2 שקיות אבקת אפיה. - תיאור המתכון :
עוגה מאוד קלה וטעימה.
- אופן ההכנה :
להקציף ביצים עם סוכר עד קבלת קצף אוורירי. בקערה נפרדת לערבב שמנת חמוצה עם 2 שקיות אבקת אפיה ולהשאיר ל-2-3 דקות. (השמנת תכפיל את נפחה פי 2). לשפוך שמנת לתוך הביצים ולערבב היטב. לשפוך לתוך התערובת קמח . הבצק אמור להיות לא קשה , אבל לא נוזלי, כך שתוכלו לרדד את הבצק לעלים דקים מאוד כמעט שקופים (לי יוצא בערך 28-31 עלים).
לאפות את העלים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות בערך 3-5 דקות עד שעלה מקבל צבע באז'' בהיר. שימו לב 3 עלים צריך להחזיק בתנור טיפה יותר עד שיקבלו צבע חום כהה. בהם אנחנו נשתמש לקישוט עוגה.
הכנת הקרם :יש 2 אופציות האופציה הראשונה והכי קלה לקחת את 2 ליטר שמנת חמוצה ו-2 כוסות סוכר. לערבב בעדינות ( לא במיקסר).האופציה שנייה והמקורית הינה להקציף 2 ביצים עם כוס סוכר עד קבלת קצף אוורירי להוסיף 2 כפות קמח ולערבב היטב. בסיר נפרד להרתיח חלב ולשפוך אותו לתוך התערובת של ביצים. לשים על אש קטנה ולערבב את התערובת כל הזמן עד שקרם מתחיל לרתוח . לתת לקרם להסמיך , אבל לא יותר מידי . להוריד מהאש לתת לקרם להתקרר לגמרי.הרכבת העוגה:שמים עלה ראשון ושופכים עליו 2 כפות גדושות של קרם. מפזרים קרם על עלה ומכסים עם עלה שני וכך עד שהעלים יגמרו. מכסים עלה אחרון עם קרם . מכניסים עוגה ללילה לפחות לתוך המקרר.בבוקר מוציאים עוגה ממקרר, מיישרים קצבות ומכסים את עוגה עם פירורים מעלים ששרפנו או בצק סוכר ועם קרם לזילוף (מתכון תראו בטיפים). - טיפים :
מתכון להכנת קרם זילוף:
חצי ליטר שמנת מתוקהחצי כוס סוכר4-5 כפות פודינג וניל .להקציב שמנת מתוקה עם סוכר להוסיף פודינג וניל.לקרר קרם במקרר במשך כשעה.אפשר להוסיף צבעי ג'ל (אותם אפשר לקנות בחנויות מתמחות). - רמת קושי : בינוני
- זמן ההכנה : עד שעתיים
- מתאים לילדים : כן
- כשר : כן
- עדה : רוסי
- תגיות :
הדירוג שלך
+
הוסף למעודפים
תגובות
אין תגובות , תהיה הראשון שכותב תגובה למתכון זה