עוגת נפוליאון

Alesia Okopnik
Alesia Okopnik פרסם מתכון ב11.10.2014
דירוג מתכון:







  

מידע נוסף

  • קטגוריה : קינוחים
  • מוצרים : 4 ביצים
    0.5 ליטר שמנת חמוצה של 9%
    1.5-2 כוסות סוכר
    1.5 ק"ג קמח טופח
    2 שקיות אבקת אפיה.
  • תיאור המתכון :

    עוגה מאוד קלה וטעימה.

  • אופן ההכנה :

    להקציף ביצים עם סוכר עד קבלת קצף אוורירי. בקערה נפרדת לערבב שמנת חמוצה עם 2 שקיות אבקת אפיה ולהשאיר ל-2-3 דקות. (השמנת תכפיל את נפחה פי 2).  לשפוך שמנת לתוך הביצים ולערבב היטב. לשפוך לתוך התערובת קמח . הבצק אמור להיות לא קשה , אבל לא נוזלי, כך שתוכלו לרדד את הבצק לעלים דקים מאוד כמעט שקופים (לי יוצא בערך 28-31 עלים).

    לאפות את העלים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות בערך 3-5 דקות עד שעלה מקבל צבע באז'' בהיר. שימו לב 3 עלים צריך להחזיק בתנור טיפה יותר עד שיקבלו צבע חום כהה. בהם אנחנו נשתמש לקישוט עוגה. 

    הכנת הקרם :
    יש 2 אופציות האופציה הראשונה והכי קלה לקחת את 2 ליטר שמנת חמוצה ו-2  כוסות סוכר. לערבב בעדינות ( לא במיקסר).  
    האופציה שנייה והמקורית הינה להקציף 2 ביצים עם כוס סוכר עד קבלת קצף אוורירי להוסיף 2 כפות קמח ולערבב היטב. בסיר נפרד להרתיח חלב ולשפוך אותו לתוך התערובת של  ביצים. לשים על אש קטנה ולערבב את התערובת כל הזמן עד שקרם מתחיל לרתוח . לתת  לקרם להסמיך , אבל לא יותר מידי .  להוריד מהאש לתת לקרם להתקרר לגמרי. 
     
    הרכבת העוגה:
     שמים עלה ראשון ושופכים עליו 2 כפות גדושות של קרם. מפזרים קרם על עלה ומכסים עם עלה שני וכך עד שהעלים יגמרו. מכסים עלה אחרון עם קרם . מכניסים עוגה ללילה לפחות לתוך המקרר.  
    בבוקר מוציאים עוגה ממקרר, מיישרים  קצבות ומכסים את עוגה עם פירורים מעלים ששרפנו או בצק סוכר ועם קרם לזילוף (מתכון תראו בטיפים).
     
  • טיפים :

    מתכון להכנת קרם זילוף:

    חצי ליטר שמנת מתוקה
    חצי כוס סוכר
    4-5 כפות פודינג וניל .
    להקציב שמנת מתוקה עם סוכר להוסיף פודינג וניל. 
    לקרר קרם במקרר במשך כשעה. 
    אפשר להוסיף צבעי ג'ל (אותם אפשר לקנות בחנויות מתמחות). 
  • רמת קושי : בינוני
  • זמן ההכנה : עד שעתיים
  • מתאים לילדים : כן
  • כשר : כן
  • עדה : רוסי
  • תגיות :


הדירוג שלך



+ הוסף למעודפים

תגובות

אין תגובות , תהיה הראשון שכותב תגובה למתכון זה
שם :
הוסף תגובה

x