בצק מרשמלו

Alesia Okopnik
Alesia Okopnik פרסם מתכון ב24.08.2014
דירוג מתכון:







  

מידע נוסף

  • קטגוריה : עיצובים ואירועי קונספט
  • מוצרים : מרשמלו לבן (אפשר כל צבע) - 180 גרם. 2 כפות מים 1 מרגרינה או חמאה (עם חמאה יוצא יותר טעים) 2 כוסות קורנפלור.
  • תיאור המתכון :

    .

  • אופן ההכנה :

    מכניסים מרשמלו, מים וחמאה לקערת זכוכית . ממסיסים כל המוצרים במיקרו במשך 1-2 דקות , עד שמרשמלו מכפיל את נפחו פי 2-3 . מוציאים ממיקרו ומערבבים היטב עד קבלת תערובת אחידה . אם רוצים שהבצק יהיה בצבע אחר זה הזמן להוסיף צבעי מאכל ג'לי (אפשר לקנות בחנויות מיוחדות). אם אתם צריכים כמה צבעים אז תשאירו אותו בצבע לבן ותוסיפו צבע כאשר בצק יהיה מוכן.

    כאשר תערובת תהיה אחידה תתחילו בעדינות להוסיף קורנפלור וללוש את הבצק עד שמתקבל מרקם בצקי לא דביק.

    אני ממליצה לשמן את הידיים או בשמן צמחי או במרגרינה מומסת .

    תחלקו את הבצק למספר חלקים שאתם צריכים . תצבעו כל חלק בצבע אחר  ותתחילו לעצב.

    שימו לב !! כדי לצבוע בצק מספיק טיפה של צבע ג'ל . צבעי ג'ל מאוד חזקים לכן גם ממליצה לשים כפפות חד פעמיות .

    בהצלחה !!!

     

  • טיפים :

    כאשר בצק מוכן , הוא מתייבש מהר מאוד, לכן תעטפו אותו בניילון נצמד או תסגרו אותו בשקיות אוכל.

    אם בצק התייבש בכל מקרה ,לא נורא. אפשר לחמם אותו במיקרו 10-15 שניות והוא יחזור  להיות טיפה דביק , אז תללשו אותו בכף קורנלור .  עדיף לא לחזור לפעולה הזאת יותר מדי פעמיים. כי לאחר חימום חוזר הבצק מאבד את הטעם ומרקם חלק שלו. אבל אם תצטרכו אפשר לחזור לאותה פעולת חימום עד 3-4 פעמים.

    מאוד ממליצה לשטף בעבודה עם בצק הזה את ילדכם! בצק מאוד נעים בעבודה , ילדים מאוד אוהבים לעבוד איתו במיוחד שאחרי שהעבודת יצירה שלהם מוכנה אפשר גם לאכול אותה!!!

  • רמת קושי : קשה
  • זמן ההכנה : עד 30 דקות
  • מתאים לילדים : כן
  • כשר : כן
  • עדה : אמריקאי
  • תגיות :


הדירוג שלך



+ הוסף למעודפים

תגובות

אין תגובות , תהיה הראשון שכותב תגובה למתכון זה
שם :
הוסף תגובה

x