עוגת חלב ציפור

Alesia Okopnik
Alesia Okopnik פרסם מתכון ב21.08.2014
דירוג מתכון:







  

מידע נוסף

  • קטגוריה : קינוחים
  • מוצרים : לתחתית: 7 חלמונים
    100 גר' סוכר
    125 גר' חמאה רכה
    1 כוס קמח טופח או 7 כפות מלאות של קורנפלור
    1 שקית אבקת אפיה
    לעוגה: 7 חלבונים קרים
    100 גר' סוכר
    175 גר' חמאה רכה מאוד
    250 מל' חלב מרוכז
    (עדיף להשתמש בחלב מרוקז רוסי - אותו אפשר לקנות בכל חנות רוסיה
    מצורפת תמונה)
    1 שקית של ג'לטין
    1.4 כוס חלב או מים פושרים
    לציפוי: 100 גר' שוקולד מריר
    1/5 כוס מיים רותחים.
  • אופן ההכנה :

    לפני שמתחילים להכין עוגה מכניסים  חלבונים למקרר.

    הכנת תחתית : 

    במיקסר מערבבים את הביצים עם הסוכר וחמאה רכה עד קבלת  תערובת חלקה ואחידה. מוסיפים בעדינות קמח או קורנפלור עם אבקת אפייה  ( אני מעדיפה קורנפלור, כי תחתית יוצא קלה ואוורירית) ומקפלים אותו פנימה עד קבלת בצק חלק. יוצקים בצק לתבנית .מכניסים בצק לתנור שחומם מראש -ל180 מעלות ל-30-35 דקות . לאחר 30-35 דקות בודקים עם קיסם האם תחתית מוכנה. אם קיסם יוצא יבש התחתית מוכנה , אם לא אז להשיר לעוד 5 -10 דקות

    הכנת מילוי העוגה:

    1. בסיר קטן להשרות  שקית ג'לטין ב-1/4 כוס חלב או מים. משאירים ל-10-15 דקות עד שג'לטין נמס. שופכים חצי שני של סוכר לתוכו ומחממים על אש קטנה עד להתמוססות מלאה, (לא להגיע לרתיחה) מורידים מהאש ונותנים לו להתקרר.

    2. להוציא חלבונים מהמקרר ,ולהקציף אותם בקערה נפרדת עד לקבלת קצף יציב וחזק,  תוך הקצפה מוסיפים חצי כמות של סוכר ושקית סוכר וניל. להכניס קצף חלבונים למקרר.

    3. במיקסר להקציף חמאה עד קבלת תערובת אוורירית ולבנה. בעדינות לאחד חלב מרוכז עם חמאה מוקצפת עד קבלת תערובת חלקה .  להוסיף ג'לטין נמס ולערבב בעדינות .

    4. מוציאים חלבונים מהמקרר ומקפלים בעדינות רבה כף אחר כף לתוך התערובת חלב מרוכז וחמאה .

    חיבור עוגה :

    1. חותכים את התחתית ל- 2 . חצי ראשון שמים בתחתית  של תבנית ויוצקים עליה חצי מתערובת חלבונים (מילוי).  מכסים בעדינות  תערובת בחצי השני של תחתית  ויוצקים עליה חצי השני של תערובת .(אפשר לעשות עוגה ללא שכבות - הסבר בחלק של טיפים ) . מכניסים עוגה מחוברת למקרר לתא עליון . ומשאירים את העוגה להתקרר ללילה  או לפחות ל-6 שעות .

    2. לאחר לילה או 6 שעות  מכינים ציפוי :

    לתוך  מיים רותחים  שוברים חתיכות קטנות של שוקולד מריר  ומערבבים היטב עד לקבלת ציפוי חלק. מצננים ציפוי עד טמפרטורת חדר. מוציאים עוגה מהמקרר ומכסים אותה בציפוי.

    העוגה שלנו מוכנה!!! בתאבון לכולם !!!

  • טיפים :

    עוגה ללא שכבות :

     כאשר חתחנו את התחתית ל-2 חצאים , חצי אחת תשמרו במקפיא לעוגה אחרת ( לדוגמה לעוגת גבינה לבנה)  או לפעם הבא .

    חצי השני מניחים לתבנית ויוצקים את כל הכמות של תערובת חלבונים עליה. ומכניסים למקרר לפחות ל- 6 שעות .

     

  • רמת קושי : בינוני
  • זמן ההכנה : עד שעה וחצי
  • מתאים לילדים : כן
  • כשר : כן
  • עדה : רוסי
  • תגיות :


הדירוג שלך



+ הוסף למעודפים

תגובות

אין תגובות , תהיה הראשון שכותב תגובה למתכון זה
שם :
הוסף תגובה

x