חלת שבת מתוקה

Dana Sidi
Dana Sidi פרסם מתכון ב06.08.2014
דירוג מתכון:







  

מידע נוסף

  • קטגוריה : מאפים
  • מוצרים : 500 גרם קמח
    25 גרם שמרים (קוביה)
    200 מל מים
    50 מל שמן
    50 גרם ביצה
    7 גרם מלח
    50 גרם סוכר. שומשום שחור
    שומשום לבן
    פרג
    גרעני חמנייה
    קצח.
  • תיאור המתכון : מתכוננים לשבת? זה הזמנת להפסיק לקנות חלות מתוקות ולהתחיל לעשות....
  • אופן ההכנה :
    את המים והשמרים (קוביה) מערבבים היטב .
    בקערת מיקסר שמים את הקמח ביצה שמן וסוכר (הכל חוץ מהמלח) 
    מערבבים במהירות איטית מוסיפים את המים עם השמרים. 3-4 דקות בערך. 
    לאחר מכן מוסיפים את המלח ומערבלים עוד 4 דקות בערך. 
    מתפיחים כשעה. 
    לשים ומכינים צורות (הכמות מספיקה ל-2 חלות בינוניות). 
    מתפיחים עוד כחצי שעה. בזמן ההתפחה של הצורות מחממים תנור על אפיה טורבו 190 מעלות. 
    מברישים את החלות בביצה טרופה מפזרים שומשום ניתן לפזר מה שרוצים (פרג, שומשום לבן, שומשום שחור, גרעיני חמנייה קצח וכו')
    מכניסים לתנור באמצע. כ-20 דק'. 
    ייתכן שינויים בין התנורים. 
  • טיפים :
    איך בודקים שמוכן? התחתית של החלה צריכה להיות חומה מאוד. אם לא מורידים לתחתית התנור לעוד חמש דקות אפייה.
  • רמת קושי : מתחילים
  • זמן ההכנה : עד 20 דקות
  • מתאים לילדים : כן
  • כשר : כן
  • תגיות :


הדירוג שלך



+ הוסף למעודפים

תגובות

אין תגובות , תהיה הראשון שכותב תגובה למתכון זה
שם :
הוסף תגובה

x