לחמניות זיתים בחמאת שום

שירלי זלאיט- כהן
שירלי זלאיט- כהן פרסם מתכון ב22.03.2014
דירוג מתכון:







  

מידע נוסף

  • קטגוריה : מאפים
  • מוצרים : : 1 ק"ג קמח תופת מאליו
    2 כפות מלח
    2 כפות סוכר
    2 כוסות מים

    1/2 כוס שמן זית
    300 גרם זיתים ירוקים/שחורים חתוכים דק
    חופן פטרוזיליה קצוצה
  • אופן ההכנה :
    להכנת הבצק : 
    לוקחים 1 ק"ג קמח תופח מאליו מוסיפים 2 כפות מלח, 2 כוסות מים פושרים ובנוסף ממיסים בכוס 2 כפות סוכר עם 1/2 כוס מים ושופכים אל תוך הקערה , מערבבים במיקסר במהירות הכי איטית שיש למשך של לפחות 7 דקות לאחר כ2 דקות מוסיפים 1/2 כוס שמן זית ואת הזיתים החתוכים והפטרוזיליה .
    ברגע שהבצק מתגבש מניחים בצד , מכסים ומתפיחים למשך כ 50 דקות.
    הכנת הרוטב:
    ממיסים בקערית חמאה, מוסיפים 5 שיני שום קטושות וחופן פטרוזיליה קצוצה 
     
    הכנת הלחמניות :
    לאחר מכן משטחים בצק לעיגול גדול בוצעים חריצים בבצק בעזרת סכין משוננת ופורסים מלבנים בעזרת "סליסר פיצה" .
    מסדרים את הלחמניות בתבנית מעל נייר אפייה ,מפזרים מעל הלחמניות מעט מלח ופלפל שחור ומכניסים לתנור כ 20 דקות בחום של 210 מעלות .
    לאחר שהלחמניות נאפו והזהיבו מורחים את רוטב חמאת השום מעל הלחמניות ומגישים לצד רוטב עגבניות או שמנת. 
    בתאבון 
     
    בתאבון !!!
  • רמת קושי : בינוני
  • זמן ההכנה : עד 45 דקות
  • מתאים לילדים : כן
  • כשר : כן
  • עדה : איטלקי
  • תגיות :


הדירוג שלך



+ הוסף למעודפים

תגובות

אין תגובות , תהיה הראשון שכותב תגובה למתכון זה
שם :
הוסף תגובה

x