תחתיות ארטישוק ממולאות בשר

שירלי זלאיט
שירלי זלאיט פרסם מתכון ב01.03.2014
דירוג מתכון:







  

מידע נוסף

  • קטגוריה : בשרי
  • מוצרים : לקציצות : חצי קילו בשר טחון
    1 בצל מגורד
    1 תפוח אדמה מגורד
    חופן פטרוזיליה קצוצה
    3 שיני שום כתוש
    כך שטוחה כורכום
    חצי כפית כמון
    חצי כפית פלפל שחור
    כפית תבלין של קציצות מרוקאיות או בהרט
    כף שטוחה מלח. 2 חבילות תחתיות ארטישוק קפואות
    1 לימון לרוטב : זר בינוני עלי כרפס שטופים וחתוכים
    כולל העלים
    4 עגבניות קלופות וחתוכות לקוביות
    3 שיני שום קצוץ
    כף שטוחה מלח
    כף כורכום
    כף פפריקה מתוקה
    מעט פפריקה חריפה
    כף שמן זית
    3.5 כוסות מים רותחים.
  • תיאור המתכון :

    מתכון מרוקאי נפלא וחגיגי של תחתיות ארטישוק , ממולאות בקציצות נימוחות בפה.

  • אופן ההכנה :

    שוטפים את תחתיות הארטישוק הקפואות , סוחטים מעל לימון שלם , על מנת שלא ישחירו, ומניחים להפשיר במסננת. 

    בינתיים מכינים את בלילת הבשר : מכניסית את כל החומרים לקערה , לשים , ומניחים בצד לשילוב הטעמים.
    מכינים את הרוטב : בסיר רחב ושטוח מאדה את העגבניות על אש נמוכה , עד שנעשית מעין ריבה של העגבניות . מוסיפים את השום , ומפזרים מעל את הכרפס.. שמים בכוס עם מים רותחים את התבלינים , מערבבים , ושופכים מעל  . מוסיפים עוד שלוש כוסות מים, כף שמן זית , ומרתיחים. 
    בינתיים ביד משומנת , על מנת שהקציצות יידבקו לתחתית הארטישוק , יוצרים קציצות ושמים על הארטישוקים. מסדרים על הרוטב. בבשר שנשאר מכינים קציצות נוספות ומפזרים מסביב. 
    מביאים לרתיחה ומבשלים על אש בינונית כ 30 דקות , כאשר המכסה מעט פתוח. 
    בתיאבון!
  • רמת קושי : בינוני
  • זמן ההכנה : עד שעה וחצי
  • כשר : כן
  • עדה : מרוקאי
  • תגיות :


הדירוג שלך



+ הוסף למעודפים

תגובות

אין תגובות , תהיה הראשון שכותב תגובה למתכון זה
שם :
הוסף תגובה

x