פרגיות עם פירות יבשים

שירלי זלאיט
שירלי זלאיט פרסם מתכון ב24.02.2014
דירוג מתכון:







  

מידע נוסף

  • קטגוריה : בשרי
  • מוצרים : 500 גרם פרגיות
    חצי כוס משמש מיובש
    חצי כוס שזיף מיובש
    חצי כוס תאנים מיובשות חותוכות לחצי
    שני בצלים חתוכים וחצאי טבעות
    שתי שיני שום
    שלוש תפוחי אדמה קטנים קלופים וחתוכים
    אפשרות : בטטה קלופה וחתוכה לקוביות 2 ס"מ על 1 ס"מ
    שתי כפות שמן קנולה. תבלינים : שתי כפות סילאן תמרים
    מלח
    כף אבקת מרק עוף
    כף תבלין לעוף בגריל
    פלפל שחור
    כפית קינמון
    כף כורכום
    כף פפריקה אדומה . שתים וחצי כוסות מים רותחים
  • תיאור המתכון :

    מתכון מרשים ומנחם בעל טעם וצבע משגע של דודתי המרוקאית מוניק :)

  • אופן ההכנה :

    שוטפים את הפרגיות ומפזרים עליהן מעט מלח ותבלין לעוף בגריל. 

    בסיר רחב ושטוח מחממים שת השמן ומזהיבים את הבצלים. מוסיפים את שיני השום ומערבבים. מוסיפים את הפרגיות וסוגרים מכל הכיוונים. מוסיפים את התבלינים , מים רותחים ומנענעים את הסיר לפיזור שווה של הפרגיות . מוסיפים את הפירות היבשים. מוסיפים מעל את תפוחי האדמה והבטטה , בעזרת כף שופכים עליהם מהרוטב וסוגרים את הסיר. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה כ 40 דקות. 
  • טיפים :

    ניתן להכניס את הסיר לתנור להזהבה נוספת למשך 20 דקות , לא חובה. 

  • רמת קושי : בינוני
  • זמן ההכנה : עד שעה וחצי
  • מתאים לילדים : כן
  • כשר : כן
  • עדה : מרוקאי
  • תגיות :


הדירוג שלך



+ הוסף למעודפים

תגובות

אין תגובות , תהיה הראשון שכותב תגובה למתכון זה
שם :
הוסף תגובה

x