לא סתם עגבנייה

אין זה סוד שהעגבנייה במטבח הישראלי היא שם דבר. אין סלט או סוגי תבשילים שאנחנו לא מכיניסים, מוסיפים או מתבלים במוצרים המופקים מהעגבנייה.

מרבית האנשים חושבים שהעגבניה היא ירק, אך מבחינה בוטנית העגבניה היא פרי כי היא מכילה זרעים ומתפתחת מפרח, כיום מגדירים את העגבנייה כירק בתחום הקולנריה בלבד.

חוקרים מעריכים כי מקורה של העגבנייה בדרום אמריקה  ושהעגבנייה לא הייתה ידועה לאירופאים עד אשר הגיעו לאמריקה לפני כ 100 שנה.

הצבע האדום של העגבנייה מתקבל מליקופן המקנה לא רק את צבעה המדהים של העגבניה, אלה גם סגולות מרפא שלא כולם מכירים ויודעים.

הליקופן אשר מצוי בעגבנייה מסייע במניעת מחלות קשות כגון: טרשת, סרטן וקטרקט, כמו כן, הליקופן מסייע בהורדת לחץ הדם ומקטין את הסיכוי לחלות במחלות לב.

נוגדי החימצון המצויים בעגבנייה מונעים ממולקולות שאינן יציבות (רדיקלים חופשיים) מלפגוע בתאים בריאים בגוף אשר מאיצים את תהליך ההזדקנות וגורמות למחלות נווניות שונות.

 

הידעתם !

  • המחקרים מצביעים כי גוף האדם צריך לצרוך 3-6 מ"ג ליקופן בכל יום.
  • במאה גרם עגבנייה טרייה ואדומה יש כ-2.5 מ"ג ליקופן.
  • החלקים הירוקים של העגבנייה  – רעילים. ( גבעול, עלים וכו' )
  • לצמח העגבנייה ריח חריף, אשר דוחה גורם לדחיית חרקים
  • כיום מפיקים מעלי העגבנייה רעל אשר משמש בעיקר להדברת נמלים.
  • השמן המופק מהזרעי העגבנייה משמש לייצור סבון.
  • עגבניות המשמשות למאכל נקטפות באופן ידני, כאשר עגבניות המשתמשות ליצירת מרכיבים כגון רסק עגבניות נקטפות בצורה ממוכנת.

 

מערכת Xchef


עגבניות
x