הבדל בין תפוח אדמה אדום לתפוח אדמה לצהוב

בעולם יש כאלפיים זנים שונים של תפוחי אדמה כאשר מרבית האנשים אינם מכירים את סגולתם ויחודיותם.
 
כחובב בישול חשוב לדעת שההבדל העיקרי בין התפוח האדמה האדום לצהוב הוא בכמות העמילן שאחראי לקשיחות תפוח האדמה.
 
התפוח האדמה האדום קשה יותר ובעל כמות עמילן גדולה יותר, לכן הוא מתאים יותר לבישול ארוך וטיגון (צ'יפס).
 
ואילו התפוח האדמה הצהוב רך ומתפורר יותר, לכן הוא מתאים לפירה, אפייה ומרק ירקות. 
 
על מנת שהתבשילים יצליחו חשוב לשים לב להבדלים הדקים בין סוגי תפוח האדמה וסוגי התבשילים המתאימים.

תאריך פרסום :   03.08.2014

x